پیش بینی جدید درباره زوال جهان!
پیش بینی جدید درباره زوال جهان! –
جهان با سرعتی بیش از تصورات در حال از بین رفتن است. طبق محاسبات سه محقق هلندی براساس «تابش هاوکینگ» حدود ۱۰ به توان ۷۸ سال طول می کشد تا آخرین بقایای ستاره ای از بین بروند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فیز، این رقم بسیار کوتاهتر از محاسبه پیشین یعنی ۱۰ به توان ۱۱۰ است.
یافتههای این تحقیق در نشریه Journal of Cosmology and Astroparticle Physics منتشر شده است. تحقیقهینوفالکوکارشناس سیاهچالهها، مایکل وندارک فیزیکدان کوانتومی و والتر ون سوییجلکومدر حقیقت ادامه پژوهشی است که آنها در ۲۰۲۳ میلادی انجام دادند.
آنها در پژوهش پیشین خود نشان دادند نه تنها سیاه چالهها بلکه اشیای دیگر مانند ستارههای نوترونی ممکن است طی فرایندی که تابش هاوکینگ نامیده میشود، تبخیر شوند. محققان پس از انتشار پژوهش با سوالات زیادی از جامعه علمی درباره مدت زمان این فرایند روبرو شدند و اکنون با تحقیقی جدید به آن پاسخ داده است.
محققان محاسبه کردند اگر تابش هاوکینگ مانند در نظر گرفته شود، تا پایان جهان ۱۰ به توان ۷۸ سال سال فاصله است. ستارههای سفید کوتوله که پایدارترین اجسام آسمانی هستند در چنین مدت زمانی در نتیجه تابش هاوکینگ تجزیه میشوند.
تحقیقات پیشین که بدون در نظر گرفتن این تاثیر انجام شده بود، عمر ستارههای سفید کوتوله را ۱۰ به توان ۱۱۰۰ سال اعلام کرده بود. هینوفالکو مولف ارشد تحقیق در این باره میگوید: بنابراین پایان جهان بسیار زودتر از انتظارات اتفاق میافتد اما خوشبختانه هنوز فرصت زیادی باقی است.
آنها محاسبات را به طور دقیق انجام دادند که مبنای آن تفسیری از تابش هاوکینگ است.
استیفنهاوکینک فیزیکدان در سال ۱۹۷۵ میلادی این فرضیه را ارائه کرد که برخلاف نظریه نسبیت، ذرات و تابش میتوانند از یک سیاهچاله فرار کنند. در لبه یک سیاهچاله، دو ذره موقتی شکل میگیرند و قبل از اینکه به هم بپیوندند، یکی از ذرات به داخل سیاهچاله کشیده میشود و ذره دیگر فرار میکند یکی از تاثیرات تابش هاوکینگ فروپاشی بسیار کند سیاهچاله و اشعههای آن است. این امر با نظریه نسبیت انیشتین که طبق آن سیاه چالهها فقط رشد میکنند، تناقض دارد.