بررسی صورت مالی ابر آروان: درآمد 31 درصد رشد کرد، سود خالص 27 درصد کم شد

0
2

بررسی صورت مالی ابر آروان: درآمد 31 درصد رشد کرد، سود خالص 27 درصد کم شد

ابر آروان در سال مالی 1403 با وجود افزایش 45 درصدی درآمد، با کاهش 27 درصدی سود خالص نسبت به 11 ماه سال 1402 مواجه شد.

بر اساس صورت‌های مالی حسابرسی‌شده، درآمد این شرکت به 501 میلیارد تومان رسید که رشد آن ناشی از افزایش میزان مصرف، تعداد کاربران و نرخ محصولات بوده است. با این حال، سود خالص شرکت به 52 میلیارد و 642 میلیون تومان کاهش یافت.

عامل اصلی تأثیرگذار بر کاهش سود خالص، رشد دو برابری هزینه‌های مالی است. هزینه‌هایی که مربوط به سود وام یا جریمه دیرکرد دریافت تسهیلات و تأمین مالی است. طبق این گزارش، ابر آروان 501 میلیارد تومان تسهیلات دریافتی جاری دارد که حدود 75 درصد آن توسط بانک پاسارگاد تأمین شده. قابل ذکر است که ابر آروان زیرمجموعه فناپ و بانک پاسارگاد است.

صورت سود و زیان ابر آروان

کپیتالایز 167 میلیارد تومان از حقوق پرداختی

سود خالص 52 میلیارد تومانی در حالی محقق شده که ابر آروان طبق قواعد حسابرسی، بیش از 167 میلیارد تومان از حقوق پرداختی را کپیتالایز کرده است. این بدان معناست که شرکت این پرداختی‌ها را به‌عنوان هزینه سرمایه‌ای در نظر گرفته و هر ساله فقط بخشی از این مبلغ بر سود و زیان شرکت اثر می‌گذارد.

طبق صورت مالی منتشر شده، ابر آروان تاکنون 235 میلیارد تومان برای پروژه iaas2 هزینه کرده و قرار است امسال به بهره‌برداری برسد.

در حال حاضر نیمی از درآمدهای این شرکت از زیرساخت ابری (Iaas) است. 40 درصد دیگر از درآمد نیز از ارائه خدمات توزیع محتوا و افزایش سرعت وب (CDN) به دست آمده.

جزئیات درآمد عملیاتی ابر آروان

نکته قابل توجه دیگر، عدم وابستگی ابر آروان از لحاظ درآمدی به فناپ و بانک پاسارگاد است. طبق صورت‌های مالی این شرکت در سالیان گذشته، سایر مشتریان سهم بیش از 90 درصدی از درآمدهای عملیاتی ابر آروان دارند. سهم شرکت‌های وابسته نیز بین 10 درصد متغیر بوده است.

46 درصد هزینه‌های عملیاتی ابر آروان نیز مربوط به هزینه پهنای باند است. در توضیحات آمده که این مربوط به هزینه مازاد مصرف ترافیک استفاده‌شده در مراکز آسیاتک، مبین‌نت و رسپینا است و براساس میزان مصرف ماهانه صورت‌حساب صادر می‌شود.

هزینه‌های فروش، اداری و عمومی ابر آروان نیز در مقایسه با 11 ماه سال مالی 1402 حدود 10 درصد کاهش داشت.

ابر آروان
مجتبی آستانه

دانشجوی برق بودم، تو دانشگاه برنامه‌نویسی درس می‌دادم، اما در نهایت خبرنگار شدم. چراییش هم به یک سوال تکراری هم‌دانشگاهیم بر می‌گرده: «چرا نمی‌نویسی؟». به بررسی صورت‌های مالی و تحلیل کسب‌وکارها علاقمندم.

مقالات و اخبار مرتبط
  • مزایای زیرساخت‌های ابری برای کسب‌وکارهای مالی و بانکی

  • گزارش آروان از رفتار کاربران؛ کاهش سفارش آنلاین غذا در نوروز

  • هشدار نسبت به آسیب‌پذیری PostgreSQL SQL injection

  • دیتاسنتر آروان‌کلاد در کشور آلمان در دسترس قرار گرفت

  • گزارش رفتار کاربران در شب یلدا؛ ایرانی‌ها با یک دقیقه بیش‌تر در پلتفرم‌های آنلاین چه کردند؟

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
لغو پاسخ

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید