ایمنی آنلاین کودکان؛ لایحهای که شاید کل اینترنت را متحول کند
لایحهی ایمنی آنلاین کودکان (KOSA) بار دیگر در کنگرهی آمریکا مطرح شد و در صورت تصویب، میتواند بزرگترین تحول قانونگذاری اینترنت در ایالاتمتحده از زمان قانون COPPA در سال ۱۹۹۸ باشد. هدف اصلی این لایحه، افزایش مسئولیت قانونی پلتفرمهای اجتماعی در قبال آسیبهای احتمالی به کاربران خردسال است.
بهنوشتهی تککرانچ، لایحهی ایمنی آنلاین کودکان به پلتفرمها دستور میدهد در صورت محافظتنکردن مؤثر از کودکان در برابر خطراتی مثل اختلالات تغذیه، سؤاستفادهی جنسی، اعتیاد به مواد مخدر و خودکشی، پاسخگو باشند. این لایحه سال گذشته از سنا عبور کرد اما در مجلس نمایندگان متوقف شد.
KOSA اگرچه در نگاه اول قانون بسیار خوبی بهنظر میرسد اما مخالفت برخی گروههای مدافع حقوق دیجیتال را برانگیخته است. ACLU و EFF هشدار دادهاند که این قانون میتواند به ابزاری برای سانسور و نظارت تبدیل شود، هرچند برای کاهش نگرانیها اصلاحاتی در لایحهی موردبحث اعمال شده است.
-
کدام کشورها دسترسی کودکان به شبکههای اجتماعی را محدود کردهاند؟
-
نبودن آموزش و استفاده گسترده از فیلترشکنها؛ اصلیترین دلایل آسیب به کودکان و نوجوانان در اینترنت
منتقدان میگویند بند «وظیفهی مراقبت» در KOSA به دولت اجازه میدهد محتوای خاصی را که برای کودکان مضر تشخیص میدهد سانسور کند. این اقدام میتواند به محدود شدن آزادی بیان منجر شود.
در مقابل، برخی غولهای فناوری مانند مایکروسافت، اسنپ و ایکس از لایحهی ایمنی آنلاین کودکان حمایت کردهاند. اپل نیز اخیراً با اعلام رسمی حمایت خود از KOSA، آن را گام مؤثری برای افزایش امنیت آنلاین کودکان توصیف کرد اما گوگل و متا همچنان مخالف هستند.